دکتر فرحبخش دیبا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سلام کنگاور با بیان اینکه در فرهنگ ایرانیان نان از جایگاه و اهمیتی بالا برخوردار است ابراز داشت : بهتر است شهروندان برای سلامتی بدن از “نان کامل” استفاده کنند.
وی افزود : نان کامل یا نان گندم کامل، نانی است که از آرد سبوسدار تهیه میشود و فاقد هر نوع مواد افزودنی است.
دکتر دیبا با تاکید بر اینکه این نان سرشار از مواد مغذی است و ویژگیهای خاصی دارد خاطرنشان کرد : رنگ نان کامل تیره است که نشاندهنده درصد بالای سبوس آن است همچنین، این نان سرشار از سبوس و جوانه گندم است که به حفظ سلامت بدن کمک میکند.
رئیس مرکز بهداشت کنگاور اذعان داشت : نان کامل به دلیل داشتن فیبر بالا، ویتامینها و مواد معدنی، فواید بسیاری برای سلامتی دارد تا جایی که مصرف این نان میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول، کنترل قند خون و احساس سیری طولانیتر کمک کند همچنین، فیبر موجود در نان کامل از یبوست جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه نان کامل را در خانه نیز می توان پخت تصریح کرد : تهیه نان کامل در خانه بسیار ساده است برای این کار، نیاز به آرد سبوسدار، آب، نمک و خمیر مایه دارید ابتدا آرد سبوسدار را با آب و نمک مخلوط کرده و سپس خمیر مایه را اضافه کنید خمیر را به خوبی ورز دهید و بگذارید تا ور بیاید سپس خمیر را به شکل دلخواه درآورده و در فر بپزید.
اعلام آمادگی نانوایی های کنگاور برای پخت نان کامل
دکتر دیبا از اعلام آمادگی چهار نانوایی برای پخت نان کامل در شهرستان کنگاور خبر داد و افزود : تا الان چهار واحد نانوایی در شهرستان کنگاور برای پخت نان کامل اعلام آمادگی کردند و دورههای لازم نحوه فرآوری پخت کامل و موازین بهداشتی را گذرانده اند و منتظر اختصاص سهمیه آرد کامل و چارچوب کار هستند.
وی در ادامه به بیان نکاتی برای نگهداری نان پرداخت و گفت : هنگام خرید حتماً اجازه دهید بخار نان تخلیه شده و سرد شود سپس در زمان انتقال نان به منزل آن را در پوشش پارچه ای قرار دهید.
وی یادآور شد :در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریده اید حتماً نان را قبل از بیات شدن به برشهای کوچک تقسیم کرده و در کیسه های مخصوص در فریزر نگهداری نمایید و سپس چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در آورده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم نموده و مصرف کنید.
رئیس مرکز بهداشت کنگاور تصریح کرد : به واسطه اینکه کپکها محیطهای گرم و مرطوب را ترجیح میدهند لذا توصیه می شود سریعاً نان ها پس از پخت خنک و به مکانی تمیز و عاری از کپک انتقال یابد.
دکتر دیبا ابراز داشت : به این نکته باید توجه کرد که بسته بندی نان پس از خنک شدن کامل صورت گیرد زیرا در غیر این صورت شرایط برای رشد و فعالیت کپکها مهیا می شود.
وی از شهروندان خواست که برای پیشگیری از ضایعات نان سعی کنند به اندازه نیاز نان خریداری و مصرف کنند.
وی تصریح کرد : خانواده هایی که بدون توجه به مسئله کپک زدگی در مورد نان آنرا به صورت ناصحیح جمع آوری نموده و تحویل متصدیان جمع آوری ضایعات نان، میدهند بیشتر آن مورد استفاده دامداریها جهت خوراک دام قرار می گیرد که بصورت مستقیم حیوان و بصورت غیر مستقیم انسان را که از گوشت و شیر دام تغذیه می کند، آلوده می سازد.

