محمد خزایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی سلام کنگاور اظهار داشت: برداشت محصول زعفران از دهه اول آبان ماه از مزارع زعفران شهرستان کنگاور آغاز و با پایان مرحله برداشت از سطح حدود ۴۶ هکتار بیش از ۲۳۰ کیلوگرم زعفران برداشت گردید.
وی افزود :در شهرستان کنگاور بیش از ۸۰ نفر بهرهبردار در این زمینه مشغول به فعالیت بودهاند.
خزایی با تاکید بر اینکه با توجه به نیاز آبی بسیار پایین، این محصول گزینه مناسبی جهت اصلاح الگوی کشت است اذعان داشت : زعفران تولیدی از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی کنگاور در ادامه به زمان مناسب برای کاشت و برداشت زعفران نیز اشاره کرد و اذعان داشت:کاشت زعفران معمولا در تابستان (تیر و مرداد) انجام میشود و برداشت آن اوایل تا اواخر آبان ماه است.
وی ادامه داد :عملیات برداشت جهت افزایش کیفیت زعفران باید از سپیده دم شروع و در زمانی که آفتاب طلوع کند به پایان برسد که رعایت این نکته باعث افزایش کیفیت میشود.
خزایی با بیان اینکه زعفران معمولا در مناطق معتدل و سرد، به جز نواحی گرمسیر رویش و کشت و کار میگردد خاطرنشان کرد :برای حفظ کیفیت زعفران رعایت زمان برداشت در طول روز ،انتقال زعفران برداشت شده به سایه و خشک کردن آن با دستگاههای مخصوص الزامی است.
وی به چالش های برداشت زعفران نیز اشاره کرد و گفت : از جمله چالشهای برداشت زعفران، صنایع تبدیلی و تکمیلی و بستهبندی این محصول است که نیاز به سرمایهگذاری در این بخش است.
رئیس جهاد کشاورزی کنگاور عنوان کرد : تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر تاثیر زیادی بر توسعه این کشت با توجه به نیاز آبی پایین این محصول داشته است و لذا کسانی که قصد کاشت زعفران را دارند باید حتما با کارشناسان جهاد کشاورزی در ارتباط بوده و آموزشهای لازم را در این خصوص فرا بگیرند.




انتهای خبر/

